1 kg rūgščių obuolių,
skiltelė česnako,
150 g rudojo cukraus,
nubrauktas šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų,
žiupsnelis druskos,
šaukštelis imbiero,
šaukštelis cinamono,
50 ml obuolių acto.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį vandens ir virkite ant silpnos ugnies, kol obuoliai suminkštės. Išspauskite ęesnaką, suberkite cukrų, kvapiuosius pipirus, druską, imbierą, cinamoną, supilkite actą.
Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies apie 30 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius, užsukite metaliniais dangteliais. Pikantišką obuolių košę tiekite su paukštienos patiekalais, bulviniais blynais.