Obuolienė su apelsinais ir imbieru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolienė su apelsinais ir imbieru


INGREDIENTAI:

1 kg didelių saldžių obuolių,
4 dideli apelsinai,
600 g cukraus,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas tarkuotos imbiero šaknies,
4 šaukštai konjako ar brendžio.


GAMINIMAS:

Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir smulkiai supjaustykite. Apelsinus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pašalinkite sėklas. Į puodą sudėkite vaisius, suberkite cukrų ir cinamoną, sukrėskite tarkuotą imbierą. Vios pamaišant mediniu šaukštu, virkite ant silpnos ugnies, kol obuoliai suminkštės ir taps beveik skaidrūs (tai priklauso nuo obuolių veislės), nuo 30 min. iki 1 val. 30 min.

Nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite brendį arba konjaką. Sukrėskite obuolienę į stiklainius, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Jei norite užkonservuoti, 1 kg obuolių imkite 1 kg cukraus, dar karštą obuolienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668