1 kg didelių saldžių obuolių,
4 dideli apelsinai,
600 g cukraus,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas tarkuotos imbiero šaknies,
4 šaukštai konjako ar brendžio.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir smulkiai supjaustykite. Apelsinus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pašalinkite sėklas. Į puodą sudėkite vaisius, suberkite cukrų ir cinamoną, sukrėskite tarkuotą imbierą. Vios pamaišant mediniu šaukštu, virkite ant silpnos ugnies, kol obuoliai suminkštės ir taps beveik skaidrūs (tai priklauso nuo obuolių veislės), nuo 30 min. iki 1 val. 30 min.
Nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite brendį arba konjaką. Sukrėskite obuolienę į stiklainius, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Jei norite užkonservuoti, 1 kg obuolių imkite 1 kg cukraus, dar karštą obuolienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite.