1,5 kg obuolių,
2 citrinos,
2-3 šaukšteliai juodosios arbatos,
cukrus.
GAMINIMAS:
Užvirinkite 1 l vandens, užplikykite juodąją arbatą, leiskite gerai pritraukti ir atvėsinkite. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į ąsotį. Kruopščiai nuplaukite citrinas, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.
Obuolius užpilkite juodąja arbata, sumeskite nutarkuotas citrinų žieveles, supilkite citrinų sultis, pasaldinkite pagal skonį, uždenkite ir maždaug 5 val. palaikykite šaldytuve. Į stiklinę įdėkite kelis ledo kubelius, įpilkite šaltos arbatos, stiklinės kraštą papuoškite obuolio griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.