Obuolių krepšeliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių krepšeliai


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
260 g miltų,
šaukštas cukraus,
200 g sviesto,
120 ml pieno,
žiupsnelis druskos.

Į d a r u i:
4 dideli obuoliai,
100 g sviesto,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai cinamono.


GAMINIMAS:

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis. Miltuotu peiliu supjaustykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišant kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite griežinėliais pjaustytus obuolius. Dažnai maišant kepkite, kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4-5 min. Apibarstykite cinamonu ir dar pakepkite, kol susidaręs skystis pavirs karamele.

Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite ploną, maždaug 12 cm skersmens blynelį. Į jo vidurį įdėkite porą šaukštų įdaro, užlenkite kraštus. Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytu sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668