T e š l a i:
260 g miltų,
šaukštas cukraus,
200 g sviesto,
120 ml pieno,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
4 dideli obuoliai,
100 g sviesto,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai cinamono.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis. Miltuotu peiliu supjaustykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišant kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite griežinėliais pjaustytus obuolius. Dažnai maišant kepkite, kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4-5 min. Apibarstykite cinamonu ir dar pakepkite, kol susidaręs skystis pavirs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite ploną, maždaug 12 cm skersmens blynelį. Į jo vidurį įdėkite porą šaukštų įdaro, užlenkite kraštus. Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytu sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.