250 g miltų,
150 g sviesto,
100 g miltelinio cukraus,
nutarkuotų vienos citrinos žievelių,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos,
5 vidutinio dydžio obuoliai,
3 šaukštai cukraus,
arbatinis šaukštelis malto imbiero,
sauja išmirkytų razinų.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinių trynius, sviestą, miltelinį cukrų ir pusę kiekio tarkuotų citrinos žievelių, įberkite druskos, įpilkite šlakelį vandens. Užminkykite tešlą, padalykite į dvi dalis. Iš vienos iškočiokite apskritą 0,5 cm storio lakštą.
Kepimo indą ištepkite sviestu, išklokite tešlos lakštu. Indą ir likusią tešlą padėkite į šaldytuvą. Obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su cukrumi, citrinos žievelėmis, imbieru ir razinomis, sudėkite į keptuvę, įpilkite šaukštą vandens ir maišat kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 5 min.
Iš likusios tešlos iškočiokite apskritą lakštą. Sudėkite įdarą į tešla išklotą indą, tešlos kraštus patepkite kiaušinio baltymu, užklokite tešlo0s lakštu, kraštus užspauskite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.