Vyniotinis su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotinis su obuoliais


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
150 g sviesto,
250 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
100 ml vandens.

Į d a r u i:
1 kg saldžiarūgščių obuolių,
vienos citrinos sultys,
sauja džiovintų vyšnių,
sauja kapotų riešutų,
100 g cukraus,
pusė šaukštelio cinamono.


GAMINIMAS:

Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Iš miltų, kiaušinio, trijų šaukštų sviesto, druskos ir vandens užmaišykite tešlą, 10 min. paminkykite ją rankomis. Suformuokite rutulį, įvyniokite į plėvelę, uždenkite pašildytu dubeniu ir palikite valandą, kad išbrinktu miltai. Obuolius supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

Stalą užtieskite švariu medvilniniu rankšluoščiu, pabarstykite miltais. Iškočiokite iš tešlos kuo plonesnį lakštą, patepkite lydytu sviestu. Šiek tiek ištempkite lakštą, kad taptų stačiakampis ir beveik peršviečiamas. Vėl patepkite lydytu sviestu.

Ant lakšto sudėkite obuolius, džiovintas vyšnias, suberkite kapotus riešutus, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Tešlos kraštus užverskite ant įdaro ir naudojantis rankšluoščiu susukite vyniotinį. Skardą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai įkelkite vyniotinį, jo viršų aptepkite riebalais. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668