T e š l a i:
150 g sviesto,
250 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
100 ml vandens.
Į d a r u i:
1 kg saldžiarūgščių obuolių,
vienos citrinos sultys,
sauja džiovintų vyšnių,
sauja kapotų riešutų,
100 g cukraus,
pusė šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS:
Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Iš miltų, kiaušinio, trijų šaukštų sviesto, druskos ir vandens užmaišykite tešlą, 10 min. paminkykite ją rankomis. Suformuokite rutulį, įvyniokite į plėvelę, uždenkite pašildytu dubeniu ir palikite valandą, kad išbrinktu miltai. Obuolius supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Stalą užtieskite švariu medvilniniu rankšluoščiu, pabarstykite miltais. Iškočiokite iš tešlos kuo plonesnį lakštą, patepkite lydytu sviestu. Šiek tiek ištempkite lakštą, kad taptų stačiakampis ir beveik peršviečiamas. Vėl patepkite lydytu sviestu.
Ant lakšto sudėkite obuolius, džiovintas vyšnias, suberkite kapotus riešutus, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Tešlos kraštus užverskite ant įdaro ir naudojantis rankšluoščiu susukite vyniotinį. Skardą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai įkelkite vyniotinį, jo viršų aptepkite riebalais. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min.