60 ml miltų,
60 ml cukraus,
2 kiaušiniai,
250 ml pieno,
4 vidutinio dydžio obuoliai,
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
šaukštas miltelinio cukraus,
sviesto,
šviežiai spaustų citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Nuluptus obuolius supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Atskirame inde gerai suplakite kiaušinius ir pieną, supilkite į miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Ištepkite sviestu keturis maždaug 150 ml talpos keraminius indelius.
Į kiekvieną įdėkite obuolių, pabarstykite cinamonu, ant viršaus užkrėskite tešlos, tolygiai paskirstykite. Pašaukite indelius į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 25 min. arba, kol paviršius gražiai apskrus. Išimkite indelius ir leiskite atvėsti, apibarstykite milteliniu cukrumi. Jei obuoliai labai rūgštūs, šalia patiekite vanilinių ledų, plaktos grietinėlės arba saldaus vanilinio padažo.