Gruzdinti žiedeliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gruzdinti žiedeliai


INGREDIENTAI:

6-8 nedideli obuoliai,
kiaušinis,
šaukštas cukraus,
100 ml liesos grietinėlės,
100 ml kvietinių miltų,
miltelinio cukraus ir cinamono,
1,5 l aliejaus.


GAMINIMAS:

Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį, cukrų, grietinėlę ir miltus sumaišykite dubenyje. Plakite šluotele, kol masė taps vientisa. Atskirai elektriniu plakikliu iki standumo išplakite kiaušinio baltymą, atsargiai įmaišykite į tešlą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išskobus sėklalizdžius supjaustykite žiedeliais.

Puode arba gilioje keptuvėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitinkite aliejų. Patikrinkite, ar įkaitęs: įmeskite baltos duonos gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus. Pasmeikite obuolių gabalėlius šakute, pamirkykite tešloje ir dėkite į karštus riebalus.

Gruzdinkite, kol tešla gražiai paruduos, tik nesudeginkite. Kiaurasamčiu išgraibykite gruzdintus obuolius, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Tiekite vienoje arba atskirose lėkštėse, apibarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668