6-8 nedideli obuoliai,
kiaušinis,
šaukštas cukraus,
100 ml liesos grietinėlės,
100 ml kvietinių miltų,
miltelinio cukraus ir cinamono,
1,5 l aliejaus.
GAMINIMAS:
Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį, cukrų, grietinėlę ir miltus sumaišykite dubenyje. Plakite šluotele, kol masė taps vientisa. Atskirai elektriniu plakikliu iki standumo išplakite kiaušinio baltymą, atsargiai įmaišykite į tešlą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išskobus sėklalizdžius supjaustykite žiedeliais.
Puode arba gilioje keptuvėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitinkite aliejų. Patikrinkite, ar įkaitęs: įmeskite baltos duonos gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus. Pasmeikite obuolių gabalėlius šakute, pamirkykite tešloje ir dėkite į karštus riebalus.
Gruzdinkite, kol tešla gražiai paruduos, tik nesudeginkite. Kiaurasamčiu išgraibykite gruzdintus obuolius, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Tiekite vienoje arba atskirose lėkštėse, apibarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu.