4 rūgštūs obuoliai,
50 g sviesto,
100 ml cukraus,
pusė šaukštelio cinamono,
sauja lazdynų arba anakardžių riešutų,
sauja razinų.
GAMINIMAS:
Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite maždaug 20 min., kad išbrinktų. Nuvarvinkite. Dubenyje išsukite sviestą, cukrų ir cinamoną, įmaišykite smulkiai kapotus riešutus ir razinas. Nuplaukite obuolius, išskobkite sėklalizdžius.
Jei neturite specialaus įrankio, naudokite bulvių skustuką. Nepradurkite obuoliom kiaurai, kad neišbėgtų įdaras. Keliose vietose subadykite vaisius mediniu smeigtuku, kad kepant odelė nesutrūkinėtų. Įdarykite obuolius, sudėkite į sviestu pateptą skardą ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėe, apie 20-30 minučių.
Patiekite su vaniliniu padažu, skystu medumi arba saldintu sutirštintu pienu. Jei kepate saldžius obuolius, įdarykite juos saldžiarūgščio skonio bruknių uogiene, į ją įmaišykite smulkintų migdolų.