6 sluoksniuotos bemielės tešlos lakštai,
6-8 rūgštūs obuoliai,
citrina,
50 ml skysto medaus,
po pusę šaukštelio malto imbiero ir
cinamono,
kiaušinio baltymas.
GAMINIMAS:
Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. Obuolius nulupkite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Citriną paspauskite delnu ir pavoliokite ant stalo, išspauskite sultis. Pavoliokite citrinų sultyse obuolių griežinėlius, nuvarvinkite.
Medų išsukite su cinamonu ir imbieru. Į popieriumi išklotą skardą įklokite tešlos lakštus, jų kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir užlenkite, kad neišbėgtų skystis. Išdėliokite ant tešlos lakštų obuolių griežinėlius, apšlakstykite medumi su prieskoniais.
Nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20-25 min. Patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais. Ant viršaus galite užbarstyti smulkintų riešutų. Šiame recepte obuolius galima pakeisti kriaušėmis.