2-3 dideli obuoliai,
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
2 šaukšteliai cukraus,
pusė šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
miltelinio cukraus,
aliejaus,
grietinės.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, supjaustykite griežinėliais. Iš miltų, pieno,
kiaušinių, šaukštelio cukraus ir druskos užmaišykite grietinėlės tirštumo tešlą. Sudėkite į ją obuolių griežinėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite didelį šaukštą tešlos su obuoliais, kepkite, kol viena pusė gražiai apskrus, apverskite blyną. Dubenyje sumaišykite keturis šaukštus grietinės su šaukšteliu cukraus ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Blynelius išdėliokite į lėkštes, ant viršaus pabarstykite miltelinio cukraus, užpilkite saldžiu grietinės padažu.