6-8 dideli rūgštoki obuoliai,
pusė stiklinės spanguolių,
6 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
2-3 šaukštai cinamono,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai citrinų sulčių,
sviesto.
GAMINIMAS:
Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais arba griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Plakite, kol masė taps puri ir beveik baltos spalvos.
Įmaišykite miltus. Tešla turi išeiti gana kieta. Atskirame dubenyje iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Pabarstykite obuolius cinamonu ir džiūvėsėliais, permaišykite. Jei obuoliai labai rūgštūs, galite užberti truputį cukraus. Kepimo skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įpilkite šiek tiek tešlos.
Tolygiai paskirstykite, sudėkite didžiąją dalį obuolių ir spanguolių, sukrėskite visą tešlą, ant viršaus sudėkite likusius obuolius ir spanguoles. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pyragas pakils ir gražiai paruduos maždaug 40 min.