Obuolių ir spanguolių pyragas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių ir spanguolių pyragas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

6-8 dideli rūgštoki obuoliai,
pusė stiklinės spanguolių,
6 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
2-3 šaukštai cinamono,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai citrinų sulčių,
sviesto.

GAMINIMAS:

Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais arba griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Plakite, kol masė taps puri ir beveik baltos spalvos.

Įmaišykite miltus. Tešla turi išeiti gana kieta. Atskirame dubenyje iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Pabarstykite obuolius cinamonu ir džiūvėsėliais, permaišykite. Jei obuoliai labai rūgštūs, galite užberti truputį cukraus. Kepimo skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įpilkite šiek tiek tešlos.

Tolygiai paskirstykite, sudėkite didžiąją dalį obuolių ir spanguolių, sukrėskite visą tešlą, ant viršaus sudėkite likusius obuolius ir spanguoles. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pyragas pakils ir gražiai paruduos maždaug 40 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668