100 g kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
po šaukštą sviesto ir
cukraus,
žiupsnelis druskos,
stiklinė trintų braškių.
P a d a ž u i:
po 100 g sviesto ir
cukraus,
2 apelsinų sultys,
2 šaukštai tarkuotų apelsinų žievelių,
3 šaukštai apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštai konjako.
GAMINIMAS:
Dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, žiupsnelį druskos,
išplaktus kiaušinius ir šlakelį šilto pieno. Supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
Maždaug 15 cm diametro keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai. Apelsinus ir citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles.
Kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti, kad padažas įgautų aromatą. Į pakaitintą padažą sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius. Kai jie sušils, galite užpilti brendžio ir uždegti.