500 g lašišų filė,
350 g riebaus varškės sūrio,
150 g sviesto,
po šaukštą smulkintų krapų ir
petražolių,
4 česnako skiltelės,
100 ml riebios grietinėlės,
žalioji citrina,
pagal skonį druskos,
pipirų,
apelsininių pipirų ir
austrių padažo (žuviai įtrinti),
saujelė parmezano.
GAMINIMAS:
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite austrių padažu ir palikite bent dviem valandoms pasimarinuoti. Vaqrškės sūrį kelis kartus permalkite, sumaišykite su smulkintais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis, lydytu sviestu, grietinėle.
Elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Lašišų filė paskleiskite ant folijos, aptepkite sūrio įdaru ir užberkite tarkuoto parmezano.
Paruoštą lašišą stangriai susukite voleliu, suvyniokite į foliją ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min. Kepimo pabaigoje foliją praskleiskite, kad lašišų vyniotinis apkeptų. Vyniotinį tiekite į tarpelius įkišus žaliosios citrinos griežinėlių.