400 g spagečių,
svogūnas,
2 stiklinės voveraičių,
200 ml liesos grietinėlės,
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
gabalėlis parmezano sūrio,
2 šaukštai sviesto,
ryšulėlis šviežių petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Voveraites nuplaukite. Trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje ir palikite nusivarvėti. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir sukrėskite į kiaurasamtį. Kai nusivarvės, sudėkite atgal į puodą. Šiaudeliais supjaustykite šoninę, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir šoninę, maišant kepinkite, kol svogūnų ir šoninės gabalėliai taps perregimi.
Sudėkite voveraites, maišant pakepinkite. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruoštą padažą užpilkite ant makaronų, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Į lėkštę įdėkite makaronų su voveraičių padažu, užberkite kapotų petražolių ir stambiai tarkuoto parmezano sūrio.