4 raudonos ir
geltonos paprikos,
svogūnas,
skiltelė česnako,
litras daržovių sultinio,
po šaukštą sviesto ir
miltų,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite kotelį ir sėklas. Sudėkite paprikų puseles į folija išklotą skardą. Kepkite 230 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol paprikų žievelė pajuoduos - maždaug 20 min. Šiek tiek pakeptos paprikos tampa aromatingesnės, išsaugo ryškią spalvą.
Sudėkite karštas paprikas į maišelį, užriškite ir palaikykite, kol atvės. Žievelę nulupkite, o minkštimą stambiai supjaustykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišant kepkite, kol svogūno gabalėliai suminkštės.
Įpilkite šlakelį sultinio ir patroškinkite 5 min. Įmaišykite miltus, supilkite likusį sultinį. Sudėkite paprikų minkštimą, užvirinkite sriubą, uždenkite puodą ir pavirkite dar 5 min. Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite sriubai šiek tiek pravėsti.
Supilkite į elektrinio maišytuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite sriubą į puodą ir užkaitinkite. Patiekite su balta duona, pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.