4 didelės raudonos paprikos,
8 baltos duonos riekės,
8 šaukštai tepamojo varškės kremo su žalumynais.
M a r i n a t u i:
2 šaukštai baltojo vyno acto,
50 ml alyvuogių aliejaus,
1-2 skiltelės česnako,
2 šaukšteliai cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite ir sudėkite į foliją išklotą skardą. Kepkite 230 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 min. arba, kol paviršiuje susidarys pūslės ir žievelė pajuoduos. Sudėkite karštas paprikas į maišelį, gerai užsukite ir leiskite atvėsti.
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite baltojo vyno actą ir alyvuogių aliejų, išspauskite česnaką, suberkite cukrų, įberkite pusę šaukštelio druskos ir žiupsnelį pipirų.
Išdarinėkite paprikas, nulupkite odelę, supjaustykite ankštis maždaug 2 cm storio juostelėmis, sudėkite į marinatą ir maždaug valandą palaikykite šaltai.
Paskrudinkite duonos riekeles, atvėsinkite, užtepkite šaukštą varškės kremo, uždėkite marinuotos paprikos juostelę, patiekite kaip užkandį. Marinuotas paprikas laikykite šaldytuve. Tiekite su kepta mėsa, maišykite į salotas, makaronų patiekalus, dėkite ant picos.