1 l įvairių miško grybų,
8 nedideli baravykai,
400 g lakštinių,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
200 ml sultinio,
100 ml grietinėlės,
arbatinis šaukštelis sojų padažo,
šaukštas tarkuoto parmezano sūrio,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite grybus, vis pamaišant kepkite, kol susigers skystis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite miltus, išmaišykite. Visą laiką maišant, pamažu supilkite sultinį ir grietinėlę.
Sumažinkite ugnį ir pavirkite padažą maždaug 10 min. Vadovaujantis nurodymais ant pakuotės, išvirkite makaronus. Pagardinkite grybų padažą sojų padažu, įberkite prieskoninių žolelių: čiobrelių, rozmarinų arba šalavijų.
Keptuvėje išlydytame svieste trumpai apkepkite puselėmis pjaustytus baravykus. Į lėkštę dėkite makaronų, ant viršaus užpilkite padažo, užberkite tarkuoto parmezano, papuoškite keptais baravykais.