10-12 vidutinio dydžio baravykų,
svogūnas,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
200 ml vištienos sultinio,
1 l pieno,
4 rūkytos šoninės griežinėliai,
šviežių peletrūnų arba čiobrelių,
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite grybus. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Paruoškite vištienos sultinį. Nedideliame puode užkaitinkite pieną. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus, nuolat maišant kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 5 min., kol taps perregimi.
Suberkite miltus ir vis pamaišant kaitinkite maždaug 3 min. Neleiskite miltams prisvilti ar paruduoti, antraip sriuba įgaus rusvą atspalvį. Nukelkite puodą nuo ugnies, palaukite, kol nustos burbuliuoti, plakant šluotele pamažu supilkite karštą sultinį, pieną. Išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 10 min.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Į paruoštą sriubos pagrindą sudėkite smulkintus grybus, suberkite kapotas prieskonines žoleles, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir vis pamaišant, kad neprisviltų prie dugno, virkite ant silpnos ugnies 8-10 min. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Šiaudeliais supjaustykite rūkytą šoninę ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje. Į lėkštę įpilkite sriubos, ant viršaus uždėkite kepintos šoninės, papuoškite šviežio grybo griežinėliu ir peletrūnų šakele.