Raugintos voveraitės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raugintos voveraitės


INGREDIENTAI:

1 kg voveraičių,
2 nedideli svogūnai,
5 laurų lapai,
50 g druskos,
pusė šaukštelio cukraus,
keli kvapieji juodieji pipirai.


GAMINIMAS:

Nuvalikite grybus, patrumpinkite kotelius, nuplaukite ir nuvarvinkite. Kelias minutes pavirkite voveraites šiek tiek pasūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su cukrumi. Į medinį ar emaliuotą indą dėkite voveraites, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druskos ir cukraus mišiniu.

Kas antrą sluoksnį - svogūnų griežinėliais ir prieskoniais. Kai indas bus pilnas, uždenkite nedidele lėkštute arba medine lentele ir paslėkite. Po kelių dienų pastatykite indą su grybais šaltesnėje patalpoje. Ragaukite ankščiausiai po mėnesio. Grybai visą laiką turi būti apsemti skysčio. Jei jo per m,ažai, užpilkite sūrimu iš 1 l vandes ir 30 g druskos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668