4 artišokai,
citrina,
4 skiltelės česnako,
šaukštas kapotų petražolių,
140 ml alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Artišokus nuplaukite, dalį išorinių lapų nulupkite, kotelį kol kas palikite - taip bus patogiau daržovę apdoroti. Tada nupjaukite dalį artišoko viršaus, o nuluptus artišokus apšlakstykite citrinų sultimis, antraip jie pajuoduos. Į puodą su vandeiu dėkite kapotus česnakus, suberkite petražoles, galvutėmis žemyn sudėkite artišokus.
Apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite apie 15 min. Dar karštus artišokus (nepamirškite nupjauti kotelio) išdėliokite į lėkštes ir užpilkite Prancūzišku prieskoninių žolelių padažu.
Su padažu patiektą artišoką patartina valgyti rankomis: vieną po kito lupkite žvynus, tada baltą mėsingą dugną pamirkykite į padažą, dantimis išbraukite minkštimą, o žvyną išmeskite.