Artišokai su padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Artišokai su padažu


INGREDIENTAI:

4 artišokai,
citrina,
4 skiltelės česnako,
šaukštas kapotų petražolių,
140 ml alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Artišokus nuplaukite, dalį išorinių lapų nulupkite, kotelį kol kas palikite - taip bus patogiau daržovę apdoroti. Tada nupjaukite dalį artišoko viršaus, o nuluptus artišokus apšlakstykite citrinų sultimis, antraip jie pajuoduos. Į puodą su vandeiu dėkite kapotus česnakus, suberkite petražoles, galvutėmis žemyn sudėkite artišokus.

Apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite apie 15 min. Dar karštus artišokus (nepamirškite nupjauti kotelio) išdėliokite į lėkštes ir užpilkite Prancūzišku prieskoninių žolelių padažu.

Su padažu patiektą artišoką patartina valgyti rankomis: vieną po kito lupkite žvynus, tada baltą mėsingą dugną pamirkykite į padažą, dantimis išbraukite minkštimą, o žvyną išmeskite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668