Pusė prinokusio oranžinio meliono,
4 šaukštai cukraus,
nedidelis gabalėlis imbiero šaknies,
trečdalis citrinos žievelės,
po pusę stiklinės graikinių riešutų ir
razinų,
šaukštas medaus,
po pusę stiklinės šviežiai spaustų obuolių sulčių ir
vandens,
kelios šviežios braškės,
mėtų lapelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite imbierą, citrinos žievelę, suberkite razinas. Sirupą apie 5 nin. pavirkite, tada perkoškite per sietelį, atvėsinkite ir įmaišykite medų. Jei medų dėsite į karštą sirupą, žus jame esantys vitaminai ir naudingosios medžiagos.
Melioną nulupkite, sėklas išskobkite, tada minkštimą susmulkinkite, sudėkite į plakimui skirtą indą, suberkite riešutus, supilkite obuolių sultis, viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Atvėsintą sriubą išpilstykite į dubenėlius, puoškite braškių puselėmis ir mėtų lapeliais. Prieš tiekiant galite įmesti ledo kubelių arba pagardinti sriubą plakta grietinėle.