P a g r i n d u i:
2 pakeliai trapių avižinių sausainių,
150 g sviesto.
Ž e l ė sluoksniui:
500 g arbūzo,
3 šaukšteliai želatinos,
2 šaukštai medaus,
pagal skonį cinamono,
4 šaukštai portveino.
P a p u o š t i:
arbūzo gabalėlių,
obuolio,
vyšnių,
mėgstamų uogų.
GAMINIMAS:
Paruoškite pagrindą: sausainius iki smulkių trupinių sutrinkite mediniu grūstuvu atskirame inde ir sumaišykite su tirpintu sviestu, tada masę paskirstykite apvalioje formoje, kurioje tortą šaldysite, ir smarkiai suplokite, kad susidarytų kietas pagrindas.
Indą su pagrindu pusvalandžiui pastatykite šaltai, kad trupiniai su sviestu sukietėtų. Arbūzą išvalykite, minkštimą sutrinkite elektriniu plakikliu, tada perkoškite per sietelį, kad liktų tik sultys. Želatiną užpilkite 2 šaukštais vandens ir palikite 15 min. pastovėti, o paskui pašildykite, kad ištirptų, ir sumaišykite su arbūzų sultimis, portveinu, medumi bei cinamonu.
Želė masę pilkite ant torto pagrindo ir per naktį palikite šaldytuve. Tiekite papuošus smulkintais vaisiais ir uogomis. Galite valgyti su plakta grietinėle.