Maskarponės ir uogų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maskarponės ir uogų pyragas


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
180 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
100 ml miltelinio cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
400 ml miltų,
pusės citrinos žievelių.

Į d a r u i:
250 g maskarponės sūrio,
250 g "Švelniosios" varškės,
4 šaukštai cukraus,
50 ml riebios grietinėlės,
pusės ctrinos sulčių,
pagal skonį vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį. Varškę sumaišykite su maskarponės sūriu. Suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, supilkite grietinėlę ir citrinos sultis, plakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Bent pusvalandį palaikykite šaltai. Iškočiokite tešlos lakštą, išklokite juo apskritą sviestu išteptą kepimo formą. Uždenkite tešlą folija arba kepimo popieriumi ir užberkite sluoksnį kokių nors stambesnių kruopų, žirnių ar lęšių (tešla gražiai ir tolygiai iškeps, neiškils).

Kepkite apie 15 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai pagels. Atvėsinkite. Kai pyrago paplotis atvės, sukrėskite maskarponės ir varškės masę, ant viršaus užberkite pasirinktų uogų: mėlynių, aviečių arba gervuogių. Palaikykite pyragą kelias valandas šaldytuve ir skanaukite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668