300 g šviežių mažų bulvyčių,
100 g žalių šparaginių pupelių,
1 žiedinio kopūsto,
2 mažų kaliaropių,
1 morkos,
poro,
pomidoro,
2 nedidelių jaunų salierų gumbų,
300 g kopūstų,
200 ml grietinės,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno,
1 šaukštelio kapotų krapų,
2 šaukštelių miltų,
10 g sviesto,
po žiupsnelį kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Morkas, bulves, salierus, petražoles, kaliaropes, kopūstus ir svogūną supjaustykite kubeliais, pupelių ankštis - gabalėliais, porą - žiedeliais. Viską suberkite į verdantį nesūdytą vandenį. Virkite 10 min., po to pridėkite kubeliais supjaustytą pomidorą, susmulkintą žiedinį kopūstą ir virkite dar 7-9 minutes.
Svieste pakepinkite miltus, atskieskite trupučiu sultinio ir šiuo padažu sutirštinkite sriubą. Įberkite kmynų, pasūdykite pagal skonį, įberkite krapų ir nukaiskite. Patiekite pagardinus grietine.