400 g juostinių makaronų,
800 g jautienos filė,
50 g pomidorų pastos,
200 ml raudonojo vyno,
1 l jautienos sultinio (iš kubelių),
2 laurų lapelių,
šakelės rozmarino,
šakelės čiobrelio,
500 g bulvių,
500 g morkų,
1 cukinijos,
2 svogūnų,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite, nuvarvinkite. Svogūnus susmulkinkite, mėsą supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite mėsą, suberkite svogūnus ir dar truputį pakepinkite. Viską perdėkite į puodą, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite vyną ir sultinį, užvirinkite, įmeskite laurų lapelius, prieskonių šakeles, pagardinkite druska bei pipirais.
Viską virkite ant lengvos ugnies apie 40 min. Bulves, morkas supjaustykite kubeliais, cukiniją - pusžiedžiais. Bulves ir morkas sudėkite į sriubą, virkite apie 10 min., suberkite cukinijos gabalėlius ir pavirkite dar 10 min. Išvirusią sriubą nukaiskite nuo ugnies ir sudėkite makaronus, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, pabarstykite žalumynais.