Žaliųjų žirnelių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žaliųjų žirnelių sriuba


INGREDIENTAI:

3 morkų,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų kapotų bazilikų,
1 l mėsos sultinio,
150 ml grietinėlės,
1,5 kg šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių,
200 ml baltojo vyno (nebūtinai),
druskos,
pipirų,
cukraus.


GAMINIMAS:

Nuskustas morkas supjaustykite apskritimais. Nedideliame puode išlydykite sviestą, patroškinkite morkas. Įpilkite šiek tiek vandens, suberkite bazilikus ir uždengus dangčiu dar patroškinkite 15 min. Didesniame puode užvirinkite sultinį, suberkite žaliuosius žirnelius ir virkite apie 10 min.

Suplakite grietinėlę. Žirnelius, nupylus sultinį, sumalkite elektriniu maišytuvu. Tyrę sudėkite atgal į sultinį, išmaišykite, pamažu supilkite vyną. Sudėkite pusę plaktos grietinėlės. Įberkite druskos, pipirų, žiuopsnelį cukraus. Morkas sudėkite į sriubą, ją išpilstykite į lėkštes, įdėkite po šaukštelį plaktos grietinėlės, papuoškite žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668