300 g šviežių arba pakuotės šaldytų špinatų,
200 g grietinėlės,
50 g fermentinio sūrio,
4-5 riekelių baltos duonos,
300 ml vištienos sultinio,
česnako skiltelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į verdantį vištienos sultinį sudėkite smulkintus špinatus, virkite 5 min. Tuo metu pasiruoškite skrebučius. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir 2-3 min. apkepkite susmulkintą česnako skiltelę. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais. Apkepus česnaką išimkite, į aliejų įdėkite gabaliuką sviesto.
Šiame česnakiniame aliejuje iš visų pusių apskrudinkite duonos kubelius. Puodą nuimkite nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu špinatus su sultiniu sutrinkite į tyrę. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Puodą vėl užkaiskite ir virkite 1-2 min. Patiekiant į sriubą įberkite tarkuoto sūrio ir skrebučių.