500 g nesukrintančių bulvių,
didelio svogūno,
30 g sviesto,
300 g špinatų (tinka ir šaldyti),
1 litro jautienos sultinio,
1/4 litro grietinėlės,
1 trynio,
3 šaukštelių sauso vermuto,
2 šaukštelių kario,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
šviežiai tarkuoto muskato,
120 g grietinės.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, nuluptus svogūnus - plonais griežinėliais. Atitirpintus špinatus nuspauskite, sukapokite. Puode pakaitinkite sviestą, apkepkite svogūnus. Suberkite špinatus ir bulves. Trumpai pakaitinkite, supilkite sultinį.
Užvirinkite ir uždengtame puode pavirkite 15 min. Grietinėlę išsukite su tryniu, vermutu ir kariu. Nuimkite puodą nuo ugnies, įparuoštą mišinį įpilkite šiek tiek sriubos, išmaišykite, supilkite į sriubą ir maišykite, kol gerai pasiskirstys ir sutirštės. Neužvirinkite. Pasūdykite, dosniai pagardinkite muskatu ir pipirais. Grietinę patiekite atskirai.