350 g sausų žirnių,
400 g skumbrių filė,
4 bulvių,
2 svogūnų,
3 šaukštų sviesto,
8 stiklinių daržovių nuoviro (arba sultinio iš kubelių),
didelio pluoštelio petražolių,
1 laurų lapelio,
po žiupsnelį valgomosios jūros druskos,
maltų baltųjų pipirų,
tarkuotų muskatų riešutų.
GAMINIMAS:
Žirnius užpilkite šaltu vandeniu ir pamirkykite apie 8 valandas. Nuskustas bulves stambiai supjaustykite, skumbrių filė susmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite įkaitintame svieste.
Užpilkite juos daržovių nuoviru, sudėkite žirnius, bulves, žuvų gabalėlius, įmeskite laurų lapelį, užvirinkite ir ant silpnos ugnies pavirinkite maždaug 20 min. Įberkite druskos, pipirų, muskatų, o prieš patiekiant gausiai pabarstykite kapotomis petražolėmis.