3-4 vidutiniai ilgi baklažanai,
3/4 puodelio majonezo,
2 skiltelės česnako,
šaukštelis maltų paprikų,
pusė ryšelio petražolių,
augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Labai skanus ir gražus patiekalas, puikiai tinka šventiniam stalui. Šis patiekalas labai pradžiugina svečius žiemos metu, tačiau vasarą, kai baklažanai pigūs, galima jį ruošti ir dažniau. Patiekalas puošiamas pomidorų griežinėliais. Jeigu jį paruošime iš anksto, uždenkite plėvele.
Baklažanus supjaustykite išilgai juostelėmis (liežuvėliais) ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių. Iškepusius "liežuvėlius" dėkite į lėkštę taip, kad jų kraštai truputį uždengtų vienas kitą.
Sudėkite vienu sluoksniu. Į puodelį su majonezu suberkite maltą p[apriką ir išspauskite česnaką. Išmaišykite šakute ir aptepkite baklažanus. Apibarstykite smulkiai kapotomis p0etražolėmis. Leiskite pastovėti, kol visiškai atvės.