150 g burokėlių,
40 g morkų,
10 g petražolės šaknies,
40 g svogūnų,
180 g pomidorų,
50 g šviežių kopūstų,
50 g bulvių,
30 g aliejaus,
500-600 g vandens,
30 g paprikos,
3 g česnako,
druskos,
juodųjų pipirų žirnelių,
kvapiųjų pipirų,
laurų lapų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Šiaudeliais supjaustykite svogūnus, burokėlius, morkas, petražoles ir papriką. Viską dėkite į puodą, užpilkite sumaltais mėsmale pomidorais, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, kvapiųjų pipirų ir troškinkite viską ant silpnos ugnies uždengus dangčiu. Kai visas skystis išgaruos, palaipsniui supilkite vandenį, pavirkite apie 10 min.
Tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytus kopūstus. Bulves virkite nepjaustytas atskirame puode. Kai jos išvirs, supjaustykite ir sudėkite į barščius. Išvirusius barščius pagardinkite pipirais, česnakais ir petražolėmis. Patiekite su grietine. Bulves reikia virti atskirai todėl, kad kartu su pomidorais jos blogai suverda.