4 stiklinių žuvies sultinio,
200 g žuvies (jūrų ešerio, lydekos, menkės) filė,
1 buroko,
100 g pupelių (virtų ar konservuotų),
100 g baltagūžio kopūsto,
svogūnų laiškų,
10 g petražolės šaknies,
1/2 morkos,
30 g pomidorų tyrės,
50 g sviesto,
šlakelio acto,
1 šaukštelio cukraus,
1 lauro lapo,
4 žirnelių pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvies filė supjaustykite gabaliukais. Buroką, kopūstus, svogūną, šaknis supjaustykite šiaudeliais. Burokėlius šiek tiek apkepkite svieste, įpilkite acto, įdėkite pomidorų padažo, įberkite cukraus ir ištroškinkite. Svogūną, morką ir petražolės šaknį apkepkite likusiame svieste.
Sultinį užvirinkite, sudėkite kopūstus, užvirinkite. Sudėkite žuvies gabaliukus ir virkite 20 min. Likus 10 min. iki ruošimo pabaigos sudėkite troškintus burokėlius, pupeles, apkeptas morkas, lauro lapą, pipirų žirnelius. Patiekiant apibarstykite žalumynais.