1 kg jautienos (minkštimo arba su kaulu),
500 g bulvių,
300 g šviežių kopūstų,
400 g burokėlių,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
3 šaukštų pomidorų padažo,
1 šaukštelio acto,
2-3 skiltelių česnako,
2-3 laurų lapelių,
petražolės šaknies,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Mėsą užpilkite vandeniu ir virkite 1,5 val. Tuomet mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į sultinį. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais. Avogūną smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite stambesne trintuve. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves - kubeliais arba pagaliukais.
Burokėlius apkepkite aliejuje. Įpilkite acto, įdėkite pomidorų padažo, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite 5-7 min. Aliejuje apkepkite svogūnus. Įdėkite morkas ir kartu pakepkite. Į verdantį sultinį sudėkite bulves, įberkite druskos. Kuomet sultinys užvirs, sudėkite kopūstus.
Virkite ant silpnos ugnies 5 min. Sudėkite burokėlius ir virkite dar apie 10 min. Sudėkite svogūnus ir morkas. Toliau įdėkite lauro lapus, petražolės šaknį. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Įspauskite česnako. Puodą nukaiskite ir palikite pastovėti 15-20 min. Barščius patiekite su grietine, įberkite žalumynų.