5 avokadų,
1 nedidelės citrinos sulčių,
1-2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
1 aitriosios paprikos ankšties,
250 ml paruošto daržovių sultinio,
250 ml mineralinio vandens,
2-3 šaukštų kalendrų žalumos,
200 g virtų lukštentų krevečių,
po žiupsnelį druskos,
maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Avokadų minkštimą apšlakstykite citrinos sultimis. Česnakus bei svogūnus labai smulkiai sukapokite, po to lengvai paspaudykite šaukštu, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių. Perpjaukite paprikos ankštį, išimkite sėklyną.
Avokadų bei paprikų minkštimą pertrinkite virtuviniu kombainu. Gautą košę praskieskite sultiniu bei mineraliniu vandeniu, įmaišykite svogūnus bei česnakus (kitaip gaminant juos galima trinti su avokadais bei paprika). Paskaninkite druska, pipirais, atšaldykite ir supilstykite į serviravimo lėkštes. Sudėkite krevetes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.