Sūdytos voveraitės receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūdytos voveraitės


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

500 g šviežių voveraičių,
3-4 laurų lapai,
3-4 gvazdikėliai,
keli žiupsneliai juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
2 šaukšteliai druskos,
2-3 skiltelės česnako.

GAMINIMAS:

Voveraites nuplaukite, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, įmeskite laurų lapus, gvazdikėlius, įberkite pipirų. Virkite 10-15 minučių. Paskui voveraites sudėkite į kitą metalinį indą, užpilkite sūrymu, kuriame jas virėte. Įberkite dar šiek tiek druskos, sudėkite supjaustytus česnakus.

Voveraites prislėkite - dalį sūrymo teks nupilti, tačiau jis turi apsemti grybus. Atvėsusias prislėgtas voveraites pastatykite į vėsų rūsį arba šaldytuvą. Vėliau jas supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais, nors valgyti grybus galima jau kitą dieną. Taip paruošti grybai puikiai tinka prie bulvių, sūdytas voveraites galima pakepti.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668