Sūdytos voveraitės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūdytos voveraitės


INGREDIENTAI:

500 g šviežių voveraičių,
3-4 laurų lapai,
3-4 gvazdikėliai,
keli žiupsneliai juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
2 šaukšteliai druskos,
2-3 skiltelės česnako.


GAMINIMAS:

Voveraites nuplaukite, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, įmeskite laurų lapus, gvazdikėlius, įberkite pipirų. Virkite 10-15 minučių. Paskui voveraites sudėkite į kitą metalinį indą, užpilkite sūrymu, kuriame jas virėte. Įberkite dar šiek tiek druskos, sudėkite supjaustytus česnakus.

Voveraites prislėkite - dalį sūrymo teks nupilti, tačiau jis turi apsemti grybus. Atvėsusias prislėgtas voveraites pastatykite į vėsų rūsį arba šaldytuvą. Vėliau jas supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais, nors valgyti grybus galima jau kitą dieną. Taip paruošti grybai puikiai tinka prie bulvių, sūdytas voveraites galima pakepti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668