500 g šviežių voveraičių,
3-4 laurų lapai,
3-4 gvazdikėliai,
keli žiupsneliai juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
2 šaukšteliai druskos,
2-3 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Voveraites nuplaukite, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, įmeskite laurų lapus, gvazdikėlius, įberkite pipirų. Virkite 10-15 minučių. Paskui voveraites sudėkite į kitą metalinį indą, užpilkite sūrymu, kuriame jas virėte. Įberkite dar šiek tiek druskos, sudėkite supjaustytus česnakus.
Voveraites prislėkite - dalį sūrymo teks nupilti, tačiau jis turi apsemti grybus. Atvėsusias prislėgtas voveraites pastatykite į vėsų rūsį arba šaldytuvą. Vėliau jas supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais, nors valgyti grybus galima jau kitą dieną. Taip paruošti grybai puikiai tinka prie bulvių, sūdytas voveraites galima pakepti.