Šviežių voveraičių,
morkų,
svogūnų,
druskos,
cukraus,
laurų lapų,
nesmulkintų juodųjų pipirų,
9 proc. acto,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Voveraičių ir daržovių santykis turėtų būti 1:1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuokite. Svogūnus apkepkite, tada sudėkite morkas, įberkite druskos, cukraus, kitų prieskonių, įpilkite acto. Troškinkite, kol bus beveik paruošta.
Tuomet į gilią keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir sudėkite nuvalytas šviežias voveraites. Grybai išskirs daug sulčių ir, kai jos šiek tiek suvirs, sudėkite apkeptas daržoves. Visa tai troškinkite 20 minučių. Troškinį sukrėskite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais.