500 ml daržovių sultinio,
100 ml tirštos grietinėlės,
200 g voveraičių,
svogūnas,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
kelios šakelės petražolių,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir stambiai sukapokite voveraites. Dideliame puode (storu dugnu) ištirpinkite sviestą ir porą minučių jame pakepkite svogūnus, paskui sudėkite voveraites ir taip pat apkepkite, vis pamaišydami. Kai didžioji dalis drėgmės išgaruos nuo puodo dugno, įberkite miltų.
Viską išmaišykite ir užpilkite sultiniu. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais ir, reguliariai pamaišydami, virkite 15 minučių. Tuomet supilkite grietinėlę arba grietinę ir pavirkite dar 5 minutes. Sriubą pagaedinkite susmulkintomis petražolėmis, patiekite su duona.