apelsino,
obuolių skiltelių,
banano griežinėlių,
kriaušių,
nektarinų skiltelių,
konservuoto ananaso griežinėlių.
P a g a r d i n t i:
2 šaukštų skysto medaus arba rudojo cukraus,
2 šaukštų citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Vaisius supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais, suverkite ant medinių iešmelių, išmirkytų vandenyje, ir sudėkite ant folijos. Kad neparuduotų, iškart apšlakstykite medaus ar cukraus ir citrinų sulčių mišiniu. Kepkite kepsninėje arba orkaitėje.
Kepkite tol, kol vaisiai truputį apskrus (3-5 minutes). Apsukite iešmelius, apšlakstykite antrąją pusę ir kepkite dar tiek pat laiko. Šie vaisių iešmeliai tinka ne tik desertui, bet ir prie mėsos, žuvies.