600 g bulvių,
750 g brokolių,
2 svogūnų,
4 šaukštų vyno acto,
1 šaukštelio garstyčių,
6 šaukštų sojų aliejaus,
150 g lukštentų virtų krevečių,
druskos,
cukraus,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirtas bulves perpilkite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite. Brokolius nuvalykite, nuplaukite, išdalykite žiedynais, o stiebelius supjaustykite žiedeliais.
Žiedynus ir stiebelius 5 min. virkite pasūdytame vandenyje, po to perpilkite šaltu vandeniu. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ruošiant marinatą salotinėje sumaišykite actą, druską, maltus juoduosius pipirus, žiupsnelį cukraus ir garstyčias.
Lėtai supilkite sojų aliejų. Bulves supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su marinatu. Suberkite brokolius, svogūnus, krevetes ir palaikykite 30 min. Prieš patiekiant į stalą salotas galima dar pagardinti prieskoniais ir papuošti petražolės šakelėmis.