po 200 g maltos kiaulienos ir
jautienos,
500 g bulvių,
nedidelio kopūsto,
vidutinės cukinijos,
2 svogūnų,
1 morkos,
po vieną geltoną, raudoną, žalią papriką,
šaukšto miltų,
2 šaukštų krakmolo,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
prieskonių maltai mėsai,
2 kubelių vištienos sultinio,
2 šaukštų pomidorų padažo,
2 šaukštų majonezo,
šaukšto sviesto,
šaukšto grietinės,
žalių petražolių,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
gabaliuko imbiero.
GAMINIMAS:
Bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos. Jomis išklokite kepimo indo dugną. Susmulkinkite kopūstą, morką, vieną svogūną ir sumaišykite su majonezu ir paskleiskite ant bulvių sluoksnio. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant kopūstų.
Paruoškite mėsos kukulius. Į mėsą įberkite prieskonius, krakmolą, miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti įdėkite šaukštą grietinės, įberkite druskos. Nukelkite nuo ugnies, į kepintų svogūnų masę įberkite 2 šaukštus džiūvėsių.
Šią masę sumaišykite su mėsa. Padarykite kukulius, apvoliokite džiuvėsiuose ir apkepkite keptuvėje. Kukulius išdėliokite ant daržovių kepimo inde. Ant viršaus dėkite paprikos žiedus, petražolių lapelius.
Paruoškite p a d a ž ą: vandenyje ištirpinkite 2 kubelius vištienos sultinio, įmaišykite pomidorų padažo, jei reikia, įberkite druskos, pipirų, įdėkite lauro lapelių, įtarkuokite imbiero. Paruoštu padažu apliekite troškinį. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą.