600 g menkių filė (tinka ir kita balta žuvis),
3 svogūnų,
šaukšto smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų,
2 česnako skiltelių,
maltos aitriosios paprikos,
stiklinės ryžių,
skardinės konservuotų pomidorų,
stiklinės sultinio,
aliejaus kepti,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite žiedeliais pjaustytus svogūnus. Suberkite petražoles, pagardinkite druska, pipirais, kapotais česnakais, aitriąja paprika ir dar 3-4 min. pakepinkite. Tada suberkite ryžius, pjaustytus pomidorus, pilkite sultinį ir išmaišykite.
Kai užvirs, uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies 5 min. Paskui sudėkite juostelėmis pjaustytą žuvį ir dar troškinkite apie 20 min., kol suminkštės ryžiai. Paruoštą troškinį apibarstykite kapotais žalumynais. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis.