250 g sviesto,
3 šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušinių,
400 g miltų,
100 g krakmolo,
kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
125 ml drungno vandens,
lašinukų gabalėlio.
Į d a r u i:
3-4 obuolių,
5 šaukštų grietinės,
3 šaukštų cukraus,
saujelės datulių,
saujelės džiovintų abrikosų.
GAMINIMAS:
Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir masę gerai išmaišykite iki kremo konsistencijos. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais bei cinamonu, viską suberkite į sviesto kremą, įpilkite vandens ir išplakite.
Įkaitinkite vaflinę, įtrinkite ją lašinukais ir kepkite širdeles, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklalizdžius, sutarkuokite burokine tarka.
Cukrų išsukite su grietine. Ant širdelės formos blynelio dėkite sluoksnį tarkuotų obuolių, 2 šaukštus saldžios grietinės, uždėkite šiek tiek datulių, pjaustytų abrikosų ir ant viršaus užvožkite kitą blynelį. Taip suteptus blynelius dar 5 min. apkepkite orkaitėje. Ištrauktus apibarstykite cukraus pudra, cinamonu.