2 stiklinių miltų,
2 šaukštų cukraus,
2-3 šaukštų kmynų,
20-30 g mielių,
po žiupsnelį druskos,
kalendros,
rūgpienio ar šaltibarščių kefyro tešlai atskiesti.
GAMINIMAS:
Paruoštą riebios grietinės tirštumo blynų tešlą gerai išmaišykite ir palikite pridengtą iki kitos dienos. Pastovėjus tešlai blynus kepkite forminėje keptuvėje. Šiuos blynus patiekite su grietine, sumaišyta, pavyzdžiui, su bruknių ar kita mėgstama uogiene.
Galite paruošti aštresnį padažą: į grietinę ar majonezą sudėkite sutarkuotus ir nuvarvintus šviežius agurkus, paskaninkite juos druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Šiuos blynus galite kepti sumaišius grikių miltus su kvietiniais ar ruginiais.