1/2 nedidelės cukinijos,
300-400 g brokolių,
3 skiltelės česnakų,
1 morka,
1 svogūnas,
1 geltona paprika,
truputis cukraus, druskos,
1-2 šaukštai vyno acto,
po truputį maltų gvazdikėlių,
pipirų,
kalendrų,
1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių.
P a d a ž u i:
4 šaukštai grietinės,
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas miltų,
truputis daržovių sultinio.
GAMINIMAS:
Paruoštas daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Atvėsusias daržoves sumalkite arba sutrinkite elektriniu trintuvu, įberkite prieskonių. Padažui grietię pašildykite, įberkite miltus, išmaišykite ir maišydami sudėkite sutarkuotą fermentinį sūrį.
Jeigu padažas per tirštas, įpilkite truputį daržovių sultinio ir maišykite, kol padažas pasidarys vientisas. Daržoves pašildykite įpylę truputį sultinio. Patiekdami uždėkite sūrio padažo.