6 gabaliukų žuvies filė,
1 šaukšto aliejaus,
1 smulkiai sukapoto svogūno,
4 išspaustų česnako skiltelių,
saujos kaparėlių,
1 kg pomidorų, nuluptų ir smulkiai supjaustytų,
druskos,
pipirų,
žiupsnelio cukraus,
1 šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių,
šviežių baziliko lapelių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų,
citrinos.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite maišant apie 3-5 minutes. Suberkite česnakus, kaparėlius ir dar kepkite kelias minutes. Suberkite smulkintus pomidorus, druską, pipirus, cukrų ir čiobrelius. Užvirinkite ir virkite pamaišant 15-20 minučių, kol padažas ims tirštėti.
Pagardinkite druska ir pipirais. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Žuvį pabarstykite druska, pipirais ir dėkite į skardą. Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po citrinos griežinėlį. Uždenkite folija ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.
Kepkite 15-20 min. Į lėkštę dėkite žuvį ir apliekite padažu. Pagardinkite baziliko lapeliais. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus savo sultyse.