450 g menkės filė,
1 kiaušinio,
3 riekelių baltos duonos,
1 saliero stiebo,
1 svogūno,
1 šaukšto petražolių,
2 šaukštų majonezo,
3 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio tabasko padažo,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
1/2 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytą salierą, smulkintą svogūną ir lengvai apkepkite. Po to nuimkite nuo ugnies ir atidėkite. Duoną susmulkinkite plakikliu ir 1/3 dalį sudėkite į dubenį. Žuvį sumalkite, sumaišykite su duonos trupiniais, sumaišykite. Po to sudėkite kepintas daržoves, petražoles, kiaušinį, majonezą, supilkite tabasko padažą, citrinų sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
Iš paruoštos masės padarykite kotletus ir padėkite 30 min. į šaldytuvą, kad sustingtų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite likusiuose trupiniuose apvoliotus maltinius. Skanu su ryžiais ir mėgiamomis daržovėmis.