T e š l a i:
4 stiklinių pieno,
4 šaukštelių cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių,
miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo,
8 šaukštų džiūvėsėlių,
4 kiaušinių blyneliams pavolioti.
Į d a r u i:
8 vidutinio dydžio obuolių,
1 šaukšo cukraus,
2 šaukštelių cinamono.
GAMINIMAS:
Iškepkite tradicinius lietinius. Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Įdarą suvyniokite į blynelį. Išplakite kiaušinius, paruoštus blynelius pavoliokite plakinyje, po to džiūvėsiuose ir kepkite. Patiekite su mėgstamiausia uogiene.
Galite prie blynelių pasigaminti itin gardaus padažo sumaišius 50 g varškės ir 1/2 indelio kondensuoto pieno.