500-600 g baltos žuvies (menkės, pangasijos, lydekos).
Prancūziškai t e š l a i:
600 g miltų,
300 g sviesto,
1,5 šaukštelio druskos,
8-12 šaukštų vandens,
1 kiaušinio.
Į d a r u i:
300 g virtos dešros,
4 šaukštų smulkintų petražolių,
2 svogūnų,
1 morkos,
2-3 šaukštų džiūvėsėlių,
100 g salierų,
100 g porų,
100 g aliejaus,
prieskonių,
citrinos.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: miltus suberkite ant lentelės, padarykite duobutę. Į ją sudėkite kapotą sviestą, berkite druskos, 4 šaukštus miltų, įmuškite kiaušinį. Pildami vandenį, minkykite tešlą. Ją pabarstykite miltais, iškočiokite lakštą, perlenkite ir padėkite į šaldytuvą.
Išėmus pabarstykite miltais ir vėl iškočiokite lakštą. Jį supjaustykite kvadratėliais. Pagaminkite įdarą: svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje. Stambiai tarkuotus salierus ir morką sudėkite į svogūnus ir pakepinkite. Suberkite griežinėliais supjaustytus porus, smulkintas petražoles, maltą dešrą ir patroškinkite.
Kad tešla būtų tirštesnė, įberkite džiūvėsėlių. Žuvį supjaustykite 100-120 g gabaliukais. Ant prancūziškos tešlos kvadratėlio dėkite paruošto įdaro, žuvies gabaliuką, pabarstykite prieskoniais, užlašinkite keletą lašų citrinų sulčių. Tešlą perlenkite ir lenkimo vieta dėkite į riebalais pateptą skardą. Kepkite 250 laipsnių orkaitėje 10-15 min.