1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
3 šaukštų graikinių riešutų branduolių,
30 g žalumynų,
500 g maltos jautienos su kiauliena,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
200 g špinatų lapų,
1 granato,
100 ml natūralaus jogurto,
1/3 šaukštelio maltos paprikos,
1/3 šaukštelio cinamono,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Riešutus sukapokite. Žalumynus susmulkinkite. Viską sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, pipirų ir cinamono. Drėgnomis rankomis iš faršo suformuokite 10 cm ilgio dešreles, įsmeikite sudrėkintus medinius iešmelius ir aptepkite alyvų aliejumi.
Kepkite 8 min. grilyje, būtinai vartykite. Špinatų lapus sudėkite į lėkštę. Išlukštenkite granato žirnelius. Padažui jogurtą sumaišykite su likusiu alyvų aliejumi, įberkite druskos, pipirų. Dešreles sudėkite ant špinatų lapų, apibarstykite granatų žirneliais.